Forum

All-in-one Better E...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

All-in-one Better ESS 32kWh a SolarEdge

3 Wpisy
2 Użytkownicy
0 Reactions
13 Widoki
 wosk
(@wosk)
Wpisy: 2
New Member
Rozpoczynający temat

Witam Forumowiczów. Po filmie Arka na YT "BEZ SIECI. BEZ INSTALATORA. 3 FAZY DO DOMU" zakupiłem na Alibabie Better ESSa. Kupiłem 06.03.2026 przyszedł w czerwcu :). Od 7 lat mam na dachu  10KW i 3 fazowy falownik SolarEdge SE8K. Tu zaczęły się problemy. Już po zakupie wyczytałem, że z optymalizatorami  energii bedzie współpracował falownik SolarEgge. Po oglądnięciu filmu "JAK ZARABIAĆ NA UJEMNYCH CENACH PRĄDU ??" jak Arek opowiada o sterowniku Pana Zbyszka...pomyślałem o demontażu optymalizatorów ale żadna lokalna firma nie chce się tego podjac- wolą zarabiać na marży za "swój" magazyn i panele a nie na usłudze demontażu. Wymieniają same przeciwności typu Zapali śię nie ma wymaganych certyfikatów, nie, nie nie...Czy bardziej doświadczeni koledzy ode mnie mieli by jakąś propozycję rozwiązania tematu ??? Czy np można wyjście AC z  falownika SolarEdge podłączasz do  dedykowanego wejścia AC w systemie Better ESS. W ten sposób Better ESS będzie mógł przechwytywać energię i ładować swój magazyn prądem przemieniennym (AC). Jak nie znajdę rozwiązania to chyba wyczekany magazyn będę musiał sprzedać po konkurencyjnej cenie...

Opublikowano : 19/06/2026 1:08 pm
 Arek
(@arechekonuno)
Wpisy: 49
Członek Admin

https://www.youtube.com/watch?v=uTPHrdxXw4Y tzw ac coupling

Opublikowano : 19/06/2026 1:38 pm
 wosk
(@wosk)
Wpisy: 2
New Member
Rozpoczynający temat