Forum

Zastosowanie All-in...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zastosowanie All-in-one Better ESS 32kWh

9 Wpisy
6 Użytkownicy
0 Reactions
287 Widoki
(@pzmatek)
Wpisy: 4
Active Member
Rozpoczynający temat

Czesc,

Zamierzam do domu kupić aio better ess jak w tytule ale chciałbym upewnić się co do jego możliwości.

Chodzi o to, że latem magazyn mogę doładować z fotowoltaiki ale zimą chciałbym ładować go w nocy prądem w taryfie nocnej,

a za dnia korzystać tylko z magazynu. Czy da się te urządzenie ustawić tak, żeby magazyn po naładowaniu automatycznie

zasilał dom z baterii do czasu rozładowania i dopiero kiedy w magazynie zotanie tylko kilka procent energii (co mam nadzieje będzie już

w nocy) ponownie doładowywał się z sieci.

Może ktoś ma podobne doświadczeia i chce się podzielić

Dzięki

pzmatek

Opublikowano : 03/01/2026 12:42 am
(@pazzo_mario)
Wpisy: 2
New Member

Hej, radzę Ci napisać do nich na Alibabie. Ja się dowiedziałem, że jak są dwa falowniki PV to ten drugi musi być podpięty 3F przed magazynem.  Czyli pewnie skończy się na dwóch działających równolegle magazynach bez połączenia DC.

Opublikowano : 04/01/2026 8:42 pm
(@esselite)
Wpisy: 1
New Member

Opublikowane przez: @pzmatek

Czy da się te urządzenie ustawić tak, żeby magazyn po naładowaniu automatycznie

zasilał dom z baterii do czasu rozładowania i dopiero kiedy w magazynie zotanie tylko kilka procent energii

Tak, da się tak ustawić to urządzenie.

Opublikowano : 05/01/2026 2:22 pm
 sqra
(@sqra)
New Member

witam zakupiłem taki magazyn energii 32 kw z linka chciałem spytać o naklejkę i mam problem przy swoim magazynie nie mogę ustawić zasilania z sieci jak braknie słońca i bateria padnie czy ktoś może doradzić jak dojść gdzie jest przyczyna czy urządzenie czy problem z zasilaniem 

Opublikowano : 04/04/2026 9:52 am
(@useer789)
New Member

Cześć,

planuję kupić ten magazyn. czy komuś udało się sterować modbusem np. mocą ładowania z sieci (bez użycia PV)? 
on jest 3x230V, czy 3x220V jak w ogłoszeniu? 

Pisałem z nimi, ale nie idzie się dogadać, czy ktoś kto już ma ten magazyn może podrzucić zrzut ekranu z miejsca gdzie ustawia się z aplikacji moc ładowania? ponoć się da, ale chcę się dowiedzieć, czy można tam wpisać dowolną wartość, np . 3,3kW, czy to tylko jakieś 3 opcje z listy wybieranej (tak wygląda to na załączonym zrzucie).

Opublikowano : 07/04/2026 5:21 pm
(@lukakr)
New Member

@sqra ja mam podobny problem natomiast ustawiłem mu czas kiedy ma się rozładowywać i kiedy ładować i to pozycja 46 i 53 musi być włączona

Opublikowano : 13/05/2026 5:00 am
 sqra
(@sqra)
New Member

@lukakr u mnie okazało się że jeden kabel był źle podłączony i już wszystko działa ale z żalem informuje że max co udało mi się wyciągnąć z tego magazynu to 12 kw i więcej nie chcę wyjść po rozmowie z Chińczykami mówią że jest dobrze 🤭i po różnych konsultacjach z różnymi użytkownikami okazuje się że chyba tak jest że z 32 kw tylko uda się wyciagnać 12 kw trochę jeśli mam być szczery jestem rozczarowany bo liczyłem na jakieś 20 kilka

Opublikowano : 13/05/2026 2:17 pm
(@pzmatek)
Active Member
Rozpoczynający temat

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Przyszło do mnie wreszcie te cholerstwo i wszystko wygląda super i faktycznie da się to ustawić (teoretycznie) tak jak chcę ale

Czy można to zrobić przy pomocy apki mobilnej?

Czy ktoś się podłączyć przez usb i ma soft do konfiguracji?

Czy jedyną opcją konfiguracji falownika/invertera jest te menu z ekranikiem?

(bo przyznam, ze rozmkninianie w instrukcji ktory numerek jest od czego i wpisywanie kodów jest mocno upierdliwe 😉 )

Opublikowano : 30/05/2026 12:44 pm
(@pzmatek)
Active Member
Rozpoczynający temat

sam sobie odpowiem

wygląda na to, że softu na pc nie ma ale za to jest wersja solarman business gdzie można zmieniac parametry urządzania

Opublikowano : 31/05/2026 4:39 pm
Udostępnij: